Dimitrivandillen

'Een eer om het mbo te vertegenwoordigen!'

Tijdens een spannende finale werden de winnaars van de verkiezing Leraar van het jaar bekendgemaakt. ROC-docent Dimitri van Dillen mag zich leraar van het jaar 2022 voor het mbo noemen. “Een geweldige eer om het mbo te mogen vertegenwoordigen!”

Dimitri is sinds 2009 docent bij ROC van Twente. Een carrièreswitch die hij maakte na ernstig ziek te zijn geweest. “Na mijn ziekte besloot ik het anders te doen, alleen nog dingen te doen die ik leuk vind. Eén daarvan was het halen van mijn lesbevoegdheid. Om zo studenten te helpen klaar te zijn voor de toekomst.”

Verschil

Dimitri wil voor zijn studenten het verschil maken. “Ik houd ze voor dat ze maar één leven hebben met veel mooie kansen. Het leven is al zo kort; dus zorg er voor dat het de moeite waard is.“ Dimitri is naast docent ook ambassadeur Educatieve Technologie.

“Ik wil het onderwijs zo aantrekkelijk mogelijk maken voor mijn studenten door onder andere de inzet van educatieve technologie. Zo maak ik tijdens de les gebruik van virtual reality, augmented reality en andere technologie om studenten vaardigheden te leren die nodig zijn in de toekomst. Ik denk dat mijn lessen daardoor goed aansluiten bij de belevingswereld van studenten.”

Verschil

"Het leven is al zo kort; dus zorg er voor dat het de moeite waard is"

- Dimitri van Dillen - Mbo docent van het jaar

Verkiezing

De jury noemde Dimitri een eigenwijze man die het anders dan anderen durft te doen. Daarbij sluit hij aan bij de belevingswereld van zijn studenten door onder andere de inzet van technologie. 

John van der Vegt, voorzitter van het College van Bestuur van ROC van Twente, is trots op de docent van zijn ROC. “Dimitri is een enthousiaste docent die voorop loopt bij educatieve ontwikkelingen. Bovendien vindt hij feilloos aansluiting bij zijn studenten. Dit soort collega’s zijn goud waard binnen een onderwijsinstelling.” 

Dimitri zelf? Hij is blij dat hij is verkozen tot leraar van het jaar voor het mbo. “Waarom ik de beste leraar ben? Dan verwijs ik graag naar mijn inspirerende studenten, leeromgeving, collega's en werkgever. Een teamprestatie dus.” 

Check Dimitri's inzending!

Bekijk
Check Dimitri's inzending!

Neem contact op of deel!

Een andere vraag?

Neem dan contact op met: een collega van HR!


of
Ik wil deze pagina delen met iemand!

Op de hoogte blijven van alle vacatures?

Vacaturemelder instellen