veelgestelde vragen (FAQ)

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Hoe kan ik bij jullie solliciteren?

Je kunt reageren op een externe vacature of je kunt een open sollicitatie sturen.

De vacature stond gisteren nog op de site, maar nu niet meer…

Dat betekent dat de sluitingstermijn van de vacature verstreken is en je (dus) niet meer kunt reageren.

Ik heb geen reactie per e-mail van ROC van Twente ontvangen naar aanleiding van mijn sollicatie. Hoe kan dat?

De mailservers van gmail en hotmail hebben naar aanleiding van wereldwijde spam- en hackacties hun beveilingsmaatregelen verhoogd. Hierdoor kunnen mailtjes afkomstig vanuit ons wervings- en selectiesysteem gezien worden als SPAM. Houd daarom je spammailbox en ongewenste mail de komende tijd in de gaten.

Kan ik een open sollicitatie sturen?

Je kunt op deze site een vacaturemelder aanmaken om de voor jou interessante vacatures in je mailbox te ontvangen. Wanneer je daarnaast ook je gegevens achterlaat (je CV), beschouwen we dat als open sollicitatie.

Wat gebeurt er met mijn open sollicitatie?

We maken regelmatig gebruik van de kandidaten die we in portefeuille hebben. Desondanks adviseren we je een vacaturemelder aan te maken, zodat je automatisch op de hoogte gesteld wordt van onze externe vacatures en daarop kunt reageren.

Wanneer kan ik een reactie op mijn vacature verwachten?

Na de sluitingsdatum van de vacature (staat aan de rechterkant), streven we ernaar om alle kandidaten binnen twee weken te berichten over hun sollicitatie. In tijden van grote drukte, bijvoorbeeld na de mei-advertentie of bij een vacature waar veel reacties op zijn, kan het voorkomen dat we aan twee weken niet genoeg hebben. We proberen dan een mail te sturen om kandidaten hiervan op de hoogte te stellen.

Hoe maak ik een vacaturemelder aan?

Ga naar de vacaturepagina op deze site en klik op de rode button vacaturemelder.

Ik werk nog niet bij jullie, maar ik wil graag reageren op een interne vacature, kan dat?

Nee. Interne vacatures zijn voor onze eigen medewerkers. Reageren op een externe vacature kan natuurlijk wel!

Hoelang bewaren jullie mijn gegevens?

We streven ernaar ons sollicitantenbestand zo actueel mogelijk te houden. Dat betekent dat we je gegevens maximaal een jaar in portefeuille bewaren. Je ontvangt aan het eind van deze termijn een mail met een beschrijving van de actie(s) die je kan uitvoeren om in ons bestand te blijven.

Welke vacatures verwachten jullie de komende jaren?

Onze top 4 bestaat uit docenten Nederlands, Engels, wiskunde/rekenen en economie. Ook techniekdocenten (werktuigbouwkunde, mechatronica, besturingstechniek) worden gezocht. Verder zijn vacatures sterk afhankelijk per college.

Hoe kan ik docent worden?

Er zijn verschillende manieren om docent in het mbo te worden. Je kunt bijvoorbeeld een vierjarige lerarenopleiding volgen. Zij-instromers moeten beschikken over een hbo-diploma en minimaal drie jaar werkervaring (beiden in het vakgebied waarin lesgegeven gaat worden) en kunnen een PDG volgen. Dat duurt ongeveer 1,5 tot 2 jaar. Een combinatie van een dienstverband bij ROC van Twente en leren is eventueel mogelijk.

Hoe kan ik als zij-instromer lesgeven in het onderwijs?

Bekijk hiervoor de informatie op Rijksoverheid.nl > zij-instromer.