Matthijs Vredeveld

'Werken bij ROC van Twente is meer dan alleen docent zijn!'

Zoom

Vier dagen per week werk ik bij het sportbureau. Hier geef ik lessen aan eerstejaars studenten in de Gieterij: weerbaarheidslessen voor de sociale opleidingen, tilvaardigheden voor de technische opleidingen, groepsdynamica en teambuilding voor allerlei opleidingen en leefstijllessen voor alle opleidingen. Daarnaast is het mijn taak om een actieve beweegcultuur tot stand te brengen onder zowel studenten als medewerkers in de Gieterij. 

Gezonde school
In de  locatie aan de Gieterij houd ik mij dan ook bezig met de vitaliteit van medewerkers. Twee keer per week geef ik hier ‘functionele’ bedrijfsfitness aan collega’s. Ook geef ik twee keer per week een beweegkwartiertje voor de collega’s. Deze collega’s hebben een half uur middagpauze en gaan dan een kwartier met mij bewegen. Waarom? Bewezen is dat bewegen erg goed is voor het brein en de productiviteit. Ook 15 minuten hebben al een gunstige invloed.

Bedrijfsporttoernooien
Verder organiseer ik samen met een paar andere collega’s bedrijfsporttoernooien. Werk je bij het ROC van Twente, dan kun je aan allerlei sporttoernooien meedoen. Tennis, squash, volleybal, golf, mountainbike zijn de toernooien die ieder jaar met succes weer terugkomen. Uiteraard is gezelligheid en sportiviteit gegarandeerd! 

Docent
Daarnaast ben ik docent bij de opleiding Sport & Bewegen. Hier leid ik studenten op tot fitnessinstructeur. 
Anatomie en toestelkennis is wat ik doceer, daarnaast ben ik stagebegeleider en rijd ik vele sportcentrums langs waar studenten stage lopen. 

ROC Academie
Ook ben ik actief voor de ROC Academie. Dit zijn lessen door collega’s voor collega’s. Wanneer je je kennis wilt vergroten, kun je terecht bij de ROC Academie. Ik geef hier lessen leefstijl en gewichtsbeheersing en omgaan met verbale en fysieke bedreigingen.